Η οφθαλμίατρος Ελισάβετ Πατσούρα φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στην οποία εισήλθε κατόπιν εξετάσεων το 1990. Αποφοίτησε το 1996. Αφού ολοκλήρωσε την ιατρική υπηρεσία υπαίθρου μετέβη το 1998 στη Μ. Βρετανία, όπου ξεκίνησε την ειδίκευση της στην Οφθαλμολογία. Ολοκλήρωσε την βασική εκπαίδευση της στη Μ Βρετανία, στα νοσοκομεία St Thomas’ και Kings College Hospital Λονδίνου, ενώ παράλληλα παρακολούθησε συμπληρωματική εκπαίδευση στη νευροοφθαλμολογία στο νοσοκομείο St Durmont Δουβλίνου. Κατόπιν επιτυχών εξετάσεων της απονεμήθη το δίπλωμα του Βασιλικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας Λονδίνου. Συνέχισε την εξειδίκευση της στο γλαύκωμα και την χειρουργική προσθίου ημιμορίου από το 2003-2006 στο St Thomas’ Hospital και στο Birmingham Midlands Eye Hospital and Heart of England NHS Foundation Trust, με το οποίο διατήρησε συνεργασία ως επίτιμος fellow ως το 2012. Παράλληλα διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Visual Science Department του Aston University όπου συμμετείχε σε πρωτοπόρες μελέτες παθογένειας και αντιμετώπισης του γλαυκώματος με έμφαση σε θέματα διαταραχών της κυκλοφορίας του αίματος και τη συσχέτιση τους με την γλαυκωματική οπτική νευροπάθεια .
Στο εκπαιδευτικό της έργο περιλαμβάνεται διδασκαλία φοιτητών ιατρικής στο Ιατρική Σχολή Guy’s Λονδίνου, ειδικευομένων και ειδικευμένων Οφθαλμολογίας τόσο στη Μ Βρετανία όσο και την Ελλάδα.
Από το 2006 εργάζεται στην Ελλάδα ως ιδιώτης . το 2015 ολοκλήρωσε την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στην “Διοίκηση Ανθρώπινου Προσωπικού Μονάδων Υγείας” ενώ το 2020 την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Νανοιατρική με μεταπτυχιακή εργασία πάνω στις εφαρμογές νανοσωματιδίων σε παθήσεις οφθαλμικής επιφάνειας.
Είναι συντονίστρια του οφθαλμολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Υγεία»
Αποτελεί εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής από το 2017.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργών Καταρράκτη (ESCRS) και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αναγγεννητικής Ιατρικής, Πλαστικής χειρουργικής και βιοτεχνολογίας.
Έχει στο ενεργητικό της πολλές παρουσιάσεις και συμμετοχές σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση της στη Νανοϊατρική.
Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την μελέτη καινοτόμων θεωριών στην παθογένεια και θεραπεία γλαυκώματος , επίδραση νανοϋλικών στην οφθαλμική επιφάνεια καθώς και στις μοντέρνες τεχνικές του καταρράκτη